Baby Pro: Tharwa Said Photography

Het regent pijpenstelen als ik voor haar deur sta. Tharwa en ik hebben afgesproken om een interview te doen. Ik volg haar al sinds enige tijd. Als de grote deur voor mij open gaat, kijkt Tharwa voorzichtig naar buiten. "Goodmorning!" Enthousiast word ik onthaalt. De toon is gezet. Hoe klein en bescheiden ze ook is, des te krachtiger is haar fotografie.

De laatste jaren is Tharwa's foto-talent bekender geworden in Tienen en omstreken. Ze is sterk bezig met een naam te ontwikkelen binnen de baby-community in België. Tharwa groeide op in Kenia in een gezin met maar liefst 5 meisjes tussen speelgoed en luiers. Ze mist op dit moment voornamelijk haar kleinste zusje heel erg zegt ze, omdat ze nog heel jong was toen ik vertrok. Haar hele hele familie woont nu in Engeland, waar zij zelf tot enkele jaren terug ook woonde. Ze studeerde er voor docent. Het wordt me al snel duidelijk dat de liefde voor baby's en kinderen verklaart waarom ze de allerkleinsten zo mooi kan fotograferen. 

Foto idee Tharwa Said Photography

Waar is de liefde voor fotografie ontstaan?
"Toen ik zelf zwanger was van mijn eerste boekte ik een newborn-shoot. Tijdens de shoot gebeurde er iets met me. 'There was a spark'. Vanaf toen wist ik het zeker. Ik moet hier iets mee. Vanaf 2016 ben ik langzaam begonnen met mensen in mijn omgeving te fotograferen als ik de vraag kreeg. Sinds vorig jaar ben ik fulltime aan het werk als familie fotograaf, al doe ik ook newborn, baby- en zwangerschapsfotografie. Na de lockdown blies mijn hele business op!"

Fotoideeën Tharwa Said Photography

Als ik Tharwa vraag waarom ze denkt dat haar studio een succes is, antwoordt ze eerst wat verlegen en lacht ze. "Goh, dat zou je mijn klanten moeten vragen natuurlijk". Daarna geeft ze toe; "Om heel eerlijk te zijn denk ik dat ik mensen op hun gemak laat voelen. Het is een bepaalde manier van werken. Voorafgaand aan een shoot doe ik altijd een consultatie, zodat ik de klant en de klant mij kan leren kennen. We bespreken hun wensen en ik geef ideeën. Hierdoor is het tweede contact aangenaam en gemakkelijker. Ik ben me er als fotografe zeer van bewust dat het mijn taak is om de mensen voor de camera op hun gemak te doen voelen."

De klant kan kiezen uit verschillende pakketten maar de meest gekozen is toch wel die met een fotoboek. "Mensen houden de mooiste foto's graag bij als aandenken aan deze mooie periode in hun leven. Ze kiezen zelf een kleur uit voor het album dat wordt geprint bij een professioneel bedrijf in Engeland". 

Fotoalbum Tharwa Said Photography
Fotoalbum Tharwa Said Photography

Tharwa is dankbaar voor wat ze heeft bereikt en zit bovendien vol met plannen voor de toekomst. "Graag zou ik verhuizen naar een grotere studio. Momenteel is dit mijn studio (wijst rond) en heb ik mijn 'props' in de andere kamer en in de kelder opgeslagen". Tharwa's bedrijf is de laatste jaren zeer sterk gegroeid, dat is duidelijk. 

Props Tharwa Said Photography
Props Tharwa Said Photography

 

Wil je een sessie boeken bij Tharwa Said Photography?

Dat kan via de website. Hier vind je tevens meer informatie over haar werk.
Volg Tharwa ook op Facebook en Instagram!

De Online Babykamer ontvangt geen commissies naar aanleiding van dit artikel. 

Tharwa Said Photography