De aller-leukste fotografie ideeën voor in de babykamer

De kans is groot dat je op dit moment een kleine zoon of dochter thuis (of in je buik) hebt. Wil je de babykamer of kinderkamer op een leuke en unieke manier inrichten dan is het een perfect idee om te spelen met fotografie. Met behulp van fotografie is het mogelijk om net even wat meer persoonlijkheid terug te laten komen in de aankleding van jouw babykamer. Benieuwd naar de leukste fotografie ideeën van dit moment? Lees dan snel verder, ik laat het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

Vrolijke foto van jouw kleine met broer en/of zus (of de hele familie)

Een van de leukste manieren waarop je fotografie in de babykamer of kinderkamer kunt halen is door een foto van je zoon of dochter op te hangen. Een foto met grote broer of zus is ook erg populair. Je kunt ook voor een vrolijke familiefoto gaan als je dit leuk vindt. Hang speciale herinneringen gewoon aan de muur! Is je kindje nog niet geboren? Wees dan creatief met een echo! Bij de websites van Pixum of HEMA is het niet alleen mogelijk om fotoboeken te drukken maar ook om foto’s in te laten lijsten en in een prachtige zwarte of gekleurde lijst te zetten. Bij Albelli kun je naast de bekende fotoboeken ook kalenders, kaarten en ander moois laten maken. Wees creatief en creëer je eigen stijl. Albelli is aanrader als het aankomt op het maken van je gepersonaliseerde fotoproduct.  

Haal buiten naar binnen: kleurrijke landschappen op de muur

Het is ook leuk om te spelen met kleur in jouw babykamer. Eén van de beste manieren om dit te doen is door fotografie en natuur te combineren. Een mooie poster van een rustgevend landschap zorgt er gelijk voor dat de kinderkamer wat meer leven krijgt. Kies je ervoor om een landschap aan de muur te hangen dan is het erg leuk om te kiezen voor de grotere doeken. Met de decoratie van yourdecoration.be of van fotofabriek.nl is het mogelijk om de hele wand op te vullen. Heb je geen foto bij de hand dan kan je altijd kiezen voor een van de bestaande posters van websites als ava.be of nikkel-art.be. Begin met een mood-bord en maak er een heel project van. Tip: bloemen doen het ook altijd goed!

Duurzaamheid en decoratie : gebruik luxe materialen

Mocht je het nu echt speciaal aan willen pakken dan zou je ervoor kunnen kiezen om de babykamer op te vullen met muurdecoratie van bijzondere materialen. Tuurlijk, een poster op normaal canvas ziet er ook prachtig uit. Maar met muurdecoratie of fotografie op bijvoorbeeld een aluminium plaat zorg je past echt voor iets unieks voor in huis. Bij websites als fotogeschenk.be kan je jouw foto’s op alle mogelijke materialen laten bedrukken, zelfs behang! Dit geldt ook voor de website van uwfotocadeau.be. Naast materialen als aluminium of nikkel is het mogelijk om foto’s af te drukken op plexiglas. Prachtig om te zien en ook nog eens super duurzaam.

Ga voor origineel: een ingelijste tekening

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor muurdecoratie aan de hand van een tekening van je zoon of dochter. De eerste tekening van je kindje is namelijk van onschatbare waarde voor jou als ouder, toch? Via websites als foto.com, fotofabriek.nl en Tadaaz.be kun je alle mogelijke soorten afbeeldingen en foto’s laten afdrukken. Dit geldt dus niet alleen voor portretten van jouw kleine, maar ook voor scans van tekeningen die je zoon of dochter misschien al heeft gemaakt. Afhankelijk van de grootte is het mogelijk om te kiezen voor een ingelijste foto of voor een foto op een tegeltje. Een ding is zeker, kies je voor deze laatste optie dan voelt het net alsof je een kunstwerk van onschatbare waarde aan de muur hebt hangen. En eigenlijk is dat ook wel zo, niet? Je kan er trouwens ook gewoon geboortekaartjes laten drukken. Persoonlijk geef ik daarom de voorkeur aan Tadaaz.be!

Ook jouw kinderkamer flink onder handen nemen?

Je ziet wel dat er meer dan genoeg manieren zijn waarop je met behulp van fotografie en beelden de kamer van jouw zoon of dochter helemaal naar wens kunt inrichten. Naast de leuke fotografie ideeën die we in dit artikel hebben laten zien is er natuurlijk nog veel meer mogelijk. Wil je nog meer inspiratie opdoen voor de inrichting van jouw babykamer? Blijf dan zeker even hangen op deze site, op de blog zijn namelijk nog veel meer tips te vinden. Liever direct shoppen? Klik dan direct boven in het menu op een categorie naar wens.