Alles over computers en technologie

101 basiscomputerspellen

dec :: Boeken :: 101 BASIC Computer Games Mar75 ...: Internet Archive

Hoewel er meer geavanceerde games waren (zoals Moon Langer van DEC voor de GT40 grafische terminal, was het een populaire post. Ken Olson was zich er zeer van bewust en was er trots op dat DEC deze compilatie kon uitbrengen. Ik denk niet dat DEC nog een versie heeft uitgebracht nadat Ahl uitkwam met zijn.

101. Basis computerspelletjes. Digital Equipment Corporation Maynard, Massachusetts. Extra exemplaren van 101 BASIC Computer Games zijn verkrijgbaar voor $ 7,50 plus 50 cent verzend- en administratiekosten bij: Software Distribution Center Digital Equipment Corporation Maynard, Massachusetts 01754. Schrijf voor het kortingsschema op hoeveelheden van meer dan 30. Er zijn twee extra handleidingen beschikbaar voor gebruik met dit boek.

Alle originele spellen zijn gehercodeerd in gebruiksvriendelijke Small Basic, en het bevat alle ontwerpen van Beker (plus een paar nieuwe). Klik hier voor meer informatie. De ontwerpen van George Beker zijn ook los verkrijgbaar onder de titel The 'Bot Folio.

Extra exemplaren van 101 BASIC computerspellen. zijn beschikbaar voor $ 7,50 plus 50 cent verzend- en administratiekosten van: Software Distribution Center Digital Equipment Corporation Maynard, Massachusetts 01754 Schrijf voor kortingsschema op hoeveelheden groter dan 30. Er zijn twee extra handleidingen beschikbaar voor één gebruik met

101 BASIC computerspellen - Retrocomputing

Het boek 101 BASIC Computer Games of gewoon BASIC Computer Games was een buitengewoon invloedrijk boek toen het in 1978 werd gepubliceerd. Er zijn meer dan een miljoen exemplaren van verkocht. AtariArchives.org heeft het boek gescand en de pagina's op internet beschikbaar gesteld. Bronnen zijn op veel plekken te vinden, bijvoorbeeld bij Vintage BASIC.

Download: 101 basiscomputerspellen.pdf. Vergelijkbare zoekopdrachten

Het klassieke boek BASIC Computer Games, uitgegeven door Creative Computing, inspireerde een generatie programmeurs. De spellen zijn door veel mensen geschreven en samengesteld door David H. Ahl. De fantastische illustraties bij elk spel zijn gemaakt door George Beker. Ik heb alle spellen hier opgenomen voor je doe-het-zelfplezier.

101 BASIC Computer Games wordt uitgegeven door Digital Equipment Corporation. Er zijn ten minste drie prenten: 1 juli 1973; 2 - april 1974; 3 - maart 1975. Ingevoerde broncodelijsten zijn geschreven voor "standaard" BASIC (DEC BASIC). Ze zijn samengesteld uit lijsten die zijn ingediend door Rusty Whitney, Bob Albrecht, Walt Koetke, Charles Lund, Mary C. Jones, Victor Nahigian, Keiwit Computer Center en Education and DECsystem-10 Groups (de indiener is niet noodzakelijk de auteur). Deze versies van de invoersets behoren tot de oudste nog bestaande voorbeelden van dit soort sets.

Amazon.com: 101 basiscomputerspellen (9789993810384): uitgevers ...

Ik hielp de programma's testen voor een bewerking, met behulp van een teletype aangesloten op een Heathkit-computer van Creative Computing magazine (dit was de beste printer die we hadden). Het zou interessant zijn om enkele van deze boeken uit de vroege dagen van personal computing herdrukt te zien. Het duurde nog zes jaar voordat de IBM PC uitkwam en het eerste gestandaardiseerde en betaalbare disketteformaat in gebruik nam!

BASIC Computer Games is een compilatie van computerspellen om in de programmeertaal BASIC te typen, verzameld door David H. Ahl. Sommige spellen zijn ook geschreven of aangepast door Ahl. Tot zijn bekendste games behoren Hamurabi en Super Star Trek. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en gaf het opnieuw uit onder de nieuwe naam, en droeg ze later over aan Microsoft BASIC voor de nieuwe ...

Dat was toen waar en het is nu waar: een van de beste manieren om te leren programmeren is door eenvoudige spelprogramma's uit te breiden en aan te passen! Nu is BASIC tegenwoordig niet bepaald een populair product, dus dit project biedt een Python-versie van elk spel die de functionaliteit van het origineel vrij goed nabootst - met de toevoeging van kleur, hoofdletters/kleine letters en enkele verbeteringen aan de uitvoer.

Gedekte systemen: 101 BASIC Computer Games Microcomputer Edition Elk boek bevat een reeks standaardregels die moeten worden gevolgd voor elke BASIC-instructie om ervoor te zorgen dat wat de gebruiker typt op zoveel mogelijk computers werkt. "P.", "P", "?", "PRINT" betekenen allemaal BASIC-commando's ...

101_BASIC_Computer_Games_Mar75.pdf

101_BASIC_Computer_Games_Mar75.pdf. PDF 3 jaar geleden 24.80 Mo.

Houd de inzendingen on-topic en van hoge kwaliteit. Dat betekent geen fotoposts, geen memes, geen politiek. Het is niet omdat het een computer bevat dat het programmeert. Als er geen code in uw link staat, hoort deze hier waarschijnlijk niet thuis. Directe links naar applicatiedemo's (niet gerelateerd aan programmeren) worden verwijderd.

Basiscomputerspellen - Microcomputer-editie. Deze uitgebreide tweedelige uitgave verscheen vanaf 1978. Deel 1 bevat voornamelijk de programma's van 101 Basic Computer Games. Deel 2 met het voorvoegsel "meer" bevat 84 nieuwe spelprogramma's en een inleiding door Chris Cerf. Toen Ahl Digital in 1974 verliet, kreeg hij toestemming om de programmacollectie opnieuw uit te geven, zolang dit maar onder een andere titel gebeurde.

BASIC Computer Games: Microcomputer Edition bevat honderd fantasierijke en uitdagende games voor één, twee of meer spelers, allemaal van Creative Computing, een tijdschrift met computertoepassingen en software. Alle games worden compleet geleverd met stapsgewijze programma's en voorbeeldruns, en kunnen worden uitgevoerd op

Basiscomputerspellen - Kleine basiseditie ... - TechNet Wiki

Voor velen van ons, voormalige programmeurs, herinneren we ons nog dat we de hele nacht wakker lagen terwijl we de BASIC-games typten die in elk van zijn prachtige boeken staan. Nu hoef je deze klassieke spellen niet meer zelf op de computer te typen, je kunt de Small Basic-broncode eenvoudig "knippen en plakken" rechtstreeks vanuit dit Small Basic Computer Games eBook.

101 basiscomputerspellen. David H.Ahl. Digital Equipment Corporation, 1973 - BASIC (computerprogrammataal) - 249 pagina's.

BASIC Computer Games van David Ahl was een van de eerste zeer verslavende en leuke boeken die voor computerliefhebbers werden geschreven. Vele middernachtelijke uren werden besteed aan het typen van deze spellen in hun favoriete S-100, PDP-8, CP/M, Apple II of andere systemen die verschillende smaken van BASIC-taal ondersteunen. De meeste van deze spellen waren eenvoudig grafisch of op tekst gebaseerd, hoewel een paar klassiekers zoals Conway's Game of Life zich hebben verspreid naar een nieuwe generatie siliciumecosystemen dankzij dit klassieke boek van David Ahl. Bekijk hieronder artefacten uit onze 1978 (microcomputereditie) en de originele eerste druk uit 1973.

101 geweldige games om op je pc te spelen. Alleen of met anderen. Elk is compleet met programmering en monsteranalyse. 101 fantasierijke en uitdagende spellen voor één, twee of meer spelers - Basketbal, Craps, Gomoko, Blackjack, Even Wins, Digits, Bombs Away, Horserace, Simuleer maanlandingen, Speel op de aandelenmarkt, schrijf poëzie, teken. Alle spellen worden compleet geleverd met stapsgewijze programma's en verpletterende voorbeeldruns. Alle games draaien op Microsoft 8K Basic, Rev 4.0. Basis conversietabel inbegrepen.

Computerprogrammering 101 Games - 08/2021

BASIC Computer Games is een compilatie van computerspellen om in de programmeertaal BASIC te typen, verzameld door David H. Ahl. Sommige spellen zijn ook geschreven of aangepast door Ahl. Tot zijn bekendste games behoren Hamurabi en Super Star Trek. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers.

Het boek geeft van elk spel een algemene beschrijving, de naam en het adres van de auteur, een afdruk van een lijst met programma's en een afdruk van een voorbeeld. Ahl gaf ook commentaar op computersystemen die geschikt zijn voor het draaien van bepaalde games - dit waren meestal DEC-systemen. Deze versie van 101 Basic Computer Cames is uitgebracht door DEC. Ahl verliet het bedrijf eind 1974 om bij AT&T te gaan werken als directeur educatieve marketing. Tegelijkertijd lanceerde hij het tijdschrift Creative Computing.

101 basiscomputerspellen. Deze uitgave werd in 1974 gepubliceerd door Digital Equipment Corporation in Maynard (Mass.). Identificatie nummers.

In dit naslagwerk zijn in totaal 101 BASIC computerspellen en simulaties verzameld. Deze zijn aangeleverd door een aantal auteurs uit verschillende landen en variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot zeer complex.

algoritme - "Amazing" van 101 BASIC Computer Games in Python

Ik probeer een programma te schrijven dat het "Amazing" spel van 101 BASIC Computer Games dupliceert, in Python. Ik wil dat het dezelfde tekstdoolhoven maakt met dezelfde karakters, en tot nu toe heb ik mezelf beperkt tot een programma dat ik vanaf een opdrachtregel kan uitvoeren, zonder een nieuwe GUI te maken. Mijn onderzoek leidde me naar het Wikipedia-artikel "Maze Generation Algorithm" en naar de "Think Labyrinth: Maze Algorithms"-pagina van astrolog.org.

Daar, in 101 programmalijsten, zijn er spellen van verschillende kwaliteitsniveaus, maar er zijn veel spellen uit die gouden eeuw. Vooral dit Star Trek (TM) spel. [Star Trek is een gedeponeerd handelsmerk van Paramount Pictures Corporation] Veel mensen in de dagen van de hoogtijdagen van de personal computer (ongeveer 75 tot 89 of zo), paste niet bij de manier waarop mensen programma's deelden. . In plaats daarvan typte het programmalijsten op de achterkant van tijdschriften. "Compute! 'S Gazette" was mijn manier om aan software te komen. Toen ik onlangs een exemplaar van Ahl's "Basic Computer Games" tegenkwam, moet ik het hebben gepakt ...

Computerprogramma AHL Play Basic Solitaire Computer Basics Leuke computergames Bali De Basic Games Nintendo Family Computergames Basiscomputervaardigheden Basiscomputeronderdelendiagram Hardwareonderdeel Computercomponenten Computerdoolhofspel Gratis spellen in computerspellen Van basissoftware Binair spel Basiscomputervaardigheden voor beginners Computertypen Kinderspellen IBM-spellen.

Zelfs toen al verveelde "101 BASIC Computer Games" vrij snel. Ik typte STARTREK.BAS in mijn TRS-80 Model I, maar kort daarna vond ik een hogere versie met Galaxy Maps en zelfs een geanimeerde, geanimeerde ASCII-sprekende alien. De canonieke versie van het programma was ongeveer:

Rocket Game - 101 BASIC computerspellen | Forum

Ik probeer het oude Rocket BASIC-spel (van Digital Equipment Corporation's 101 BASIC Computer Games) om te zetten naar mijn HP Prime-rekenmachine. Ik doe dit als een van mijn oefeningen om te leren programmeren op HP Prime, en ook om af te sluiten met een van de vintage spellen die ik graag op mijn rekenmachine draai. Hier is de originele BASIC-code:

"Ik heb twee exemplaren bewaard zodat ik er een kon dragen. Ik heb het nog nooit in alle 101 games gedaan. Ze zijn ontworpen op Microsoft 8K Basic Rev.4.0. David H. Ahl is de oprichter van" Creative Computing ". " Het is een geweldig boek met ideeën voor het maken van eenvoudige op tekst gebaseerde computerspelletjes. Dit is het boek dat mij vele jaren geleden inspireerde om programmeur te worden”.

Haal dit in een bibliotheek! 101 basiscomputerspellen.

In 1974 verliet Ahl DEC om het tijdschrift Creative Computing te lanceren. Hij kocht de rechten op het boek van DEC en gaf het opnieuw uit onder de naam BASIC Computer Games. Het was rond deze tijd dat de eerste amateur-microcomputers in 1975 begonnen te verschijnen, en ze werden erg populair bij deze eigenaren.

Wikizero - Basiscomputerspellen

Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en publiceerde het opnieuw onder de nieuwe naam, later upgraden naar Microsoft BASIC voor de opkomende microcomputermarkt.

Ik ben een grote fan van oude elektronica en computers, hoewel ik momenteel geen retrotechnologie bezit, maar ik vind het erg leuk om oudere games op emulators te spelen. Dus na veel video's op Commodore C64, Vic 20 en vele andere 8-bits en basiscomputers, wilde ik basis proberen. Dus ontving ik een digitale kopie van het 101 BASIC Computer Games-boek dat 101 spellen bevat die in de basis zijn geschreven en die je zou kunnen schrijven.

Webontwikkeling Datawetenschap Mobiele ontwikkeling Programmeertalen Game-ontwikkeling Databaseontwerp en -ontwikkeling Softwaretesten Software-engineering Softwareontwikkelingstools Codeloze ontwikkeling.

Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en publiceerde het opnieuw onder de nieuwe naam, later upgraden naar Microsoft BASIC voor de opkomende microcomputermarkt.

BASIC computerspelletjes (microcomputer editie)

Basisspeltheorie ONPARTIJDIGE SPELLEN, NIM, SAMENGESTELDE SPELLEN, OPTIMALE SPELLEN IN ONPARTIJDIGE SPELLEN.

NEB Computerklas 11 Notes bevat uitgebreide boekverwijzingen voor leerlingen in klas 11 Nepal. Bereid je nu voor op je NEB-computerexamen vanaf je mobiele telefoon. Altijd en overal probleemloos leren. Kenmerken: - Topcijfers, Inclusief professioneel geverifieerde cijfers - Leer met interesse, Gebruiksvriendelijk mobiel leersysteem - Eenvoudig

Tot zijn bekendste games behoren Hamurabi en Super Star Trek. Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en publiceerde het opnieuw onder de nieuwe naam, later upgraden naar Microsoft BASIC voor de opkomende microcomputermarkt.

In dit naslagwerk zijn in totaal 101 BASIC computerspellen en simulaties verzameld. Deze zijn aangeleverd door een aantal auteurs uit verschillende landen en variëren in moeilijkheidsgraad van eenvoudig tot zeer complex. Elk citaat bevat de naam van het spel en de auteur, een korte beschrijving van het spel, een vermelding van eventuele beperkingen van de computer, een lijst met programma's, een uitvoeringsvoorbeeld en, indien van toepassing, enkele diagrammen. Drie bijlagen bieden een classificatie van games, aanvullende diagrammen en instructies voor potentiële game-auteurs.

Boek 101 BASIC computerspellen

Koop een goedkoop exemplaar van het boek 101 BASIC Computer Games.

In 1974 verliet Ahl DEC om het tijdschrift Creative Computing te lanceren. Hij kocht de rechten op het boek van DEC en gaf het opnieuw uit onder de naam BASIC Computer Games. Het was rond deze tijd dat de eerste amateur-microcomputers in 1975 begonnen te verschijnen, en ze werden erg populair bij deze eigenaren.

En geen enkele bron van BASIC-programma's was belangrijker dan BASIC Computer Games, dat werd uitgegeven door David Ahl, de oprichter van Creative Computing, en het eerste computerboek was waarvan een miljoen exemplaren werden verkocht. De eerste versie werd uitgebracht door Digital Equipment Corporation, destijds de werkgever van Ahl, en de spellen die erin zaten, waren ontworpen om op de minicomputers van het bedrijf te draaien.

Zorg ervoor dat de game die je installeert compatibel is met de versie van het besturingssysteem dat je op je computer hebt. Veel oudere games die zijn ontwikkeld voor MS-DOS of Windows 95 werken bijvoorbeeld mogelijk niet of zijn incompatibel met latere versies van Windows. Als je het AutoPlay-menu gebruikt om de game te installeren, probeer dan setup.exe of install.exe uit te voeren vanaf de schijf in plaats van het AutoPlay-setupmenu.

Basis computerspelletjes - wiki

Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en publiceerde het opnieuw onder de nieuwe naam, later upgraden naar Microsoft BASIC voor de opkomende microcomputermarkt.

101 basiscomputerspellen. Deel dit: Twitter.

Sobere este cuestionario. Dit is een online quiz genaamd Basic Computer System. U kunt hier een afdrukbaar werkblad downloaden, zodat u de quiz met pen en papier kunt doen. Van de auteur prueba. Het is niet echt een wetenschappelijk spel, maar wetenschapstechnologie leek goed, dus ik zei het zo

Volg je onze BASIC naar JavaScript conversie projecten? Neem hier deel aan de discussie met al uw algemene vragen. Welkom aan boord!

"101 basiscomputerspellen" in een zin | "101 BASIS ...

2 Ten slotte de creatie van de eerste tijdschriften gewijd aan informatica, zoals Creative Computing (1974), de publicatie van de eerste compilatieboeken van programma's zoals 101 BASIC Computer Games (1973) en de distributie van wide-area-netwerken zoals ARPANET-programma's gemakkelijker over grote afstanden kunnen worden gedeeld.

Oorspronkelijk gepubliceerd in 1973 als 101 BASIC Computer Games, gebruikten vroege versies de BASIC die te vinden is op digitale minicomputers. Ahl kocht de rechten op het boek en publiceerde het opnieuw onder de nieuwe naam, later upgraden naar Microsoft BASIC voor de opkomende microcomputermarkt.

Ik heb de meeste broncode van classicbasicgames.org gekregen, met uitzondering van Civil War en Super Star Trek, die ik zelf heb ingevoerd. Beschrijvingen zijn meestal afkomstig uit een eerdere editie van het boek, 101 BASIC Computer Games, via scans van digibarn.com. Alle inhoud in het boek is verstrekt met de uitdrukkelijke toestemming van David H. Ahl, uitgever.

Compilers en tolken zijn erg leuk. Ik wilde experimenteren met een moderne parser, maar had een doeltaal nodig. De doeltaal van "iets dat programma's correct uitvoert in Basic Computer Games, Microcomputer Edition is perfect omdat"

AMD A8 Quad Core 22 inch AMD Base Gaming Computer...

Sponsor. Nieuwe lijst 101 basiscomputerspellen: door David Ahl 1974 - Vintage computer met extra bedrukking.

101 Basic Computer Games is een boek uit 1973 van David Ahl, destijds van Digital Equipment Corporation. Het betreft enkele van de eerste ...

BASIC computerspelletjes - Microcomputer editie Pagina: 101.

Begin met het bestuderen van de basiswoordenschat van de computer. Leer woordenschat, termen en meer met flashcards, games en andere studiehulpmiddelen.

Tijdlijn van de geschiedenis van het ontwerpen van videogames | vorig

Microsoft biedt een videogameversie van het klassieke solitaire-kaartspel met Windows 3.0. Miljoenen gebruikers die normaal geen gameconsole zouden gebruiken, merken dat ze het leuk vinden om computergames te spelen.

Computer Games is een onafhankelijke alt-popgroep bestaande uit de broers Darren Criss en Chuck Criss.

Computerspel: basis. Computergraphics en zijn toepassingen 2D-coördinatengeometrie 3.1 2D-geometrie - punten en polygonen 3.2 Objecttransformatie en coördinatensysteemtransformatie 3.3 2D-transformatie - Schalen, translatie, rotatie.

Показано 59 записей