Warning: fopen(cache/com/com#redirect): failed to open stream: No space left on device in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/func/file/new.php on line 17

Warning: session_start(): open(/var/www/www-root/data/mod-tmp/sess_q8buqjarpujf5beuekc71udhib, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/.loader.php on line 48

Warning: session_start(): Failed to read session data: files (path: /var/www/www-root/data/mod-tmp) in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/.loader.php on line 48
Geval | Computer onderdelen | PC-reserveonderdelen - Umart.com.au – De Dell computer opnieuw opstarten - 08/2021 | Een computer opnieuw opstarten met het toetsenbord in Windows XP | Dell Desktop opnieuw opstarten | Dell pc opstartmenu
Alles over computers en technologie

Een Dell-computer opnieuw opstarten met een toetsenbord

Een computer opnieuw opstarten met een toetsenbord - Quora

De computer automatisch opnieuw opstarten kan frustrerend zijn, omdat dit kan leiden tot verlies van werk, gegevens en ander verlies van informatie. Stel je voor dat je midden in de presentatie zit en je systeem opnieuw ziet opstarten. De computer start automatisch opnieuw op vanwege foutieve instellingen die ervoor zorgen dat:

De computer opnieuw opstarten met het toetsenbord in Windows 10 - YouTube

Als je problemen hebt met Windows XP, is het opnieuw opstarten van de computer vaak de beste oplossing. Het simpelweg uitschakelen van de machine kan leiden tot beschadiging van bestanden of gegevensverlies. Maar als uw muis niet werkt, moet u toetsenbordopdrachten gebruiken om uit te schakelen. Hoewel veel mensen bekend zijn met de laatste redmiddel-sneltoets "Crtl-Alt-Delete", bevat XP andere sneltoetsen waarmee u het systeem normaal kunt herstarten.

Hoe?'Of' Wat. Details: In sommige gevallen reageert Windows niet op toetsenbord- en muisopdrachten. Dit wordt een vergrendelde of bevroren toestand genoemd. Om een ​​vergrendelde computer opnieuw op te starten of af te sluiten, kunt u proberen op speciale toetscombinaties te drukken.

Een Windows-computer op 3 verschillende manieren opnieuw opstarten

Nadat het afsluiten en opnieuw opstarten is voltooid, kunt u mogelijk alle toepassingen openen die u had geopend toen u uw computer uitschakelde en de bestanden herstellen die u niet kon opslaan. Hier leest u hoe u uw Windows-computer opnieuw opstart met de aan/uit-knop.

Meestal is er software die de toetsenbordinvoer verandert terwijl u de software gebruikt. Hoe u een computer met een toetsenbord opnieuw opstart in Windows 10, deze tutorial is van toepassing op computers, laptops, desktops en tablets met Windows 10 Windows 8 8. Hiermee wordt op uw computer gezocht naar het apparaatbeheerprogramma dat u gebruikt. reset de hardware op uw computer.

Stap 2- een nieuw pop-upvenster wordt geopend met verschillende opties. Stap 3 - Kies uit deze opties opnieuw opstarten en uw computer zal binnen een paar minuten opnieuw opstarten. Misschien vind je het ook leuk: Stappen om Skype-account te verwijderen via laptop en mobiele telefoon. Een Dell-laptop opnieuw opstarten Wanneer bevroren laptops apparaten zijn die op verschillende elektronische componenten werken, lopen ze soms vast of hangen ze vast vanwege ...

Ik heb het ook teruggezet naar een systeemherstelpunt, maar het werkte ook niet. Ik heb Apparaatbeheer geopend en de toetsenbordbeschrijving wordt weergegeven als "Windows kan dit hardwareapparaat niet starten omdat de configuratie-informatie (in het register) onvolledig of beschadigd is. (Code 19)" Mijn laptop is een Dell Inspiron 5000 Series i5-laptop met Windows Ten .

Een laptoptoetsenbord terugzetten naar de standaardinstellingen

Als dat niet werkt, ligt het probleem mogelijk bij de toetsenbordinstellingen. Als een van de toetsenbordinstellingen is uitgeschakeld, kan dit leiden tot herhaalde time-outfouten of het opnemen van onjuiste toetsaanslagen. Open het Configuratiescherm om toegang te krijgen tot uw toetsenbordinstellingen. Typ KEYBOARD in de zoekbalk.

Hoe een computer opnieuw op te starten met Ctrl + Alt + Del. Gebruik de sneltoets Ctrl + Alt + Del om het afsluitdialoogvenster in alle versies van Windows te openen.

Universiteit. Details: Hoe een niet-opgeslagen Word-document te herstellen nadat de computer opnieuw is opgestart / afgesloten. Als u een computer tegenkomt die plotseling opnieuw opstart of uitschakelt voordat u op Opslaan in Word, Excel of PowerPoint klikt, doe het dan rustig aan.

Hoe kunt u uw Dell-computer terugzetten naar de oorspronkelijke fabrieksinstellingen als u het beheerderswachtwoord bent vergeten? Een vergeten wachtwoord mag onderweg geen obstakel worden! In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u een fabrieksreset uitvoert op een Dell Windows 10/8/7 / Vista-laptop zonder het beheerderswachtwoord te kennen.

6 manieren om een ​​toetsenbord te resetten Antwoorden op al uw "Hoe?" Een toetsenbord resetten

Uw toetsenbord gedraagt ​​zich niet zoals het zou moeten? Deze wikiHow leert je hoe je allerlei soorten toetsenbordproblemen kunt oplossen.

Dit proces start uw Dell-laptop in de veilige modus. Sluit een USB-toetsenbord of -muis aan in de veilige modus. Controleer nu of het probleem is opgelost of niet. Als je het kunt ontgrendelen in de Veilige modus, probeer dan een nieuwe Windows-installatie. Veel succes met je Dell toetsenbord. Als u na een paar pogingen nog steeds hulp nodig heeft, neem dan contact op met Dell Product Support.

U kunt uw computer herstellen naar de oorspronkelijke instellingen door een reparatie uit te voeren vanaf de Dell herstel-cd die bij uw computer is geleverd. Het duurt ongeveer 30-45 minuten, waarna u weer normaal bent. Stap 1. Plaats de Dell-cd in uw computer en start de pc opnieuw op.

Druk op de sneltoets Ctrl + Alt + Delete op uw toetsenbord en klik op de aan / uit-knop rechtsonder in het computerscherm.

Welke toetsen gebruik je op het toetsenbord om een ​​Dell computer te resetten naar zijn ...

Muis, toetsenbord en monitor zijn uiteraard in orde. Start de computer opnieuw op Wanneer het Dell-logo verschijnt, drukt u op F8 en wacht u. Wees voorbereid om erop te drukken, want het scherm verschijnt maar kort. Als je het mist, moet je opnieuw opstarten. Gebruik de pijltoetsen om "repareer uw computer" te selecteren en druk op Enter. Kies uw taal en landinstelling. Tik op Volgende en voer indien van toepassing uw administratieve gegevens in. Navigeer naar "Dell Factory Image Restore", selecteer het. Kies "volgende" in het volgende venster dat wordt weergegeven Selecteer het vakje met de tekst "Ja ...

NB Houd er voordat u begint rekening mee dat door uw computer terug te zetten naar de fabrieksinstellingen, alle gegevens op station C worden verwijderd. We raden u ten zeerste aan een back-up te maken van alle persoonlijke bestanden voordat u de reset uitvoert. Harde reset van een Dell-laptop. Start uw computer opnieuw op door op Start> pijl naast de knop Vergrendelen> Opnieuw opstarten te klikken.

Een computer afsluiten met een toetsenbord in Windows 10 8 7 H2s.

Ik had onlangs problemen met mijn werkcomputer die geen van de aangesloten beeldschermen herkende. Ik heb ook problemen gehad met mijn thuiscomputer die de muis 'vergrendelde' boven een toepassing en geen klikken herkende op bijvoorbeeld het menu Start. Hoe dan ook, de computer is nog steeds actief en ik kan toepassingen sluiten en

Dell Client Foundations Flashcards Studiegids | Quizlet

Voer diagnostische sequenties opnieuw uit met verwijdering van afzonderlijke onderdelen om het probleem te isoleren. Leg de weergegeven fout vast door diagnostische vlaggen uit te voeren, controleer op foutcodes en controleer de BIOS-instellingen. V / F: Dell workstationportfolio's omvatten OptiPlex, Inspiron, Vostro, Precision, XPS en All-in-One.

Om een ​​pc opnieuw op te starten, gaat u naar het menu Start en selecteert u "Herstarten", maar voor een vastgelopen computer kan de gebruiker de ...-knop ingedrukt houden.

Er zijn al zoveel sneltoetsen om u te helpen snel verschillende taken uit te voeren in Windows 10 en de apps die u hebt geïnstalleerd, dat het misschien verrassend is om te horen dat er een is ingebouwd in het besturingssysteem waarmee u niet vertrouwd bent. Maar er zijn veel mensen die niet weten dat het mogelijk is om hun ...

Nadat het BIOS is uitgevoerd, wordt de belasting van het besturingssysteem gevormd. BIOS-functies omvatten de detectie van componenten zoals grafische kaarten, toetsenborden, processors, RAM en andere systeemhardware. Het BIOS wordt in eerste instantie door de fabrikant zelf geprogrammeerd, maar moet in sommige gevallen opnieuw worden ingesteld.

Mijn toetsenbord werkt niet meer op mijn laptop en ik moet opnieuw opstarten

Ik heb een Dell D630 laptop, ik start hem nu opnieuw op, de kees zitten op slot en ik kan niet lang meer.

2. Haal de stekker uit het stopcontact, verwijder de batterij van de laptop (indien van toepassing) en houd de aan/uit-knop ongeveer 15 seconden ingedrukt. 3. Sluit de muur weer aan op de computer en probeer opnieuw op te starten. Oplossing 2: ruim de probleemoplossing op. Softwareconflicten kunnen optreden wanneer u een programma of een update installeert of wanneer u een programma uitvoert in Windows 10, waardoor een opstartfout ontstaat.

De SFC scant snel al uw systeembestanden op corruptie. Het zal dan proberen eventuele problemen in uw bestanden op te lossen. Nadat de scan is voltooid, moet u de computer opnieuw opstarten om de wijzigingen door te voeren. Kun je een defect laptoptoetsenbord repareren? Ik hoop dat een van deze oplossingen het toetsenbord van uw laptop met succes repareert.

Klik met de rechtermuisknop op mijn computer Selecteer eigenschappen Selecteer hardware Klik op de + naast toetsenborden, klik om geïnstalleerd toetsenbord te markeren en druk op de delete-toets, start de computer opnieuw op en laat het toetsenbord zichzelf opnieuw installeren.

Wil je een toetsenbord resetten? Deze methoden zijn beschikbaar:

Als je een probleem hebt met je toetsenbord, zoals een functietoets die niet werkt of problemen met de toetsenbordverlichting, moet je een harde reset proberen nadat je een zachte reset op je computer hebt geprobeerd. Verschillende merken toetsenborden bieden u verschillende methoden voor harde reset. Je kunt beter naar de officiële website van de toetsenbordfabrikant gaan om ...

Ik begrijp dat je problemen hebt met het toetsenbord. Ik zou je zeker helpen dit probleem op te lossen. Laten we beginnen met een paar vragen: 1. Heeft u wijzigingen aan uw computer aangebracht voordat het probleem zich voordeed? 2. Is het probleem ook specifiek voor het toetsenbord of de muis? Het lijkt erop dat het probleem bij de USB-stuurprogramma's ligt.

Selecteer onder Functietoetsrij in het vervolgkeuzemenu de functietoets in plaats van de multimediatoets. Op deze manier kunt u de functie- en multimediatoetsen van het toetsenbord op Dell laptops verwisselen, verwisselen of omkeren. OPMERKING: lees alstublieft de opmerking van David Joseph hieronder.

Wanneer de toetsen op een toetsenbord niet werken, is dit meestal te wijten aan een mechanische storing. Als dit het geval is, moet het toetsenbord worden vervangen. Soms kunnen sleutels die niet werken echter worden gerepareerd. De volgende secties bevatten veelvoorkomende problemen en hun oorzaken, samen met methoden om deze problemen op te lossen.

Een Lenovo-laptoptoetsenbord opnieuw opstarten - Toetsenbordblog

Het opnieuw opstarten van een Lenovo-laptop is vaak een vereiste om programma's te installeren of te verwijderen. Het proces is eenvoudig, maar er zijn verschillende manieren om opnieuw op te starten. Het opnieuw opstarten wordt vaak het opnieuw opstarten van de computer genoemd. Andere redenen om opnieuw op te starten zijn het installeren van updates of hardware, een vastgelopen systeem en probleemoplossing. Opnieuw opstarten is een proces dat iedereen gemakkelijk kan beheersen, ongeacht hun ervaring met computers. Het dagelijks opnieuw opstarten van uw Lenovo-laptop zal ook bijdragen aan de algehele prestaties.

Start de pc opnieuw op. Verwijder in Apparaatbeheer de toetsenbordsoftware en installeer deze opnieuw: Zoek in Windows ...

Om een ​​sleutel opnieuw toe te wijzen, klikt u op de knop Toevoegen en kiest u uw sleutels uit beide kolommen. De linkerkolom geeft de toets aan die u indrukt (bijvoorbeeld de Caps Lock-toets) en de rechterkolom geeft de actie aan die de toets zal uitvoeren (bijvoorbeeld fungeren als de Windows-toets). U kunt ook op de knop Type toets tikken en op een toets op uw toetsenbord drukken als u deze niet in de lijst kunt vinden.

Deze gids helpt u bij het bekijken van de meest voorkomende oorzaken waarom u alleen hoofdletters kunt typen op uw Windows-computer. We laten u zien hoe u uw caps lock op uw toetsenbord kunt controleren, leren u hoe uw Shift-toets werkt en bepalen of u een hardwareprobleem heeft.

Een gebruikershandleiding voor de Dell Inspiron 17R | PDF | Toetsenbord

Laptops Onderkant van de laptop (onder de systeembadge of in het batterijcompartiment) Desktops Achterkant of bovenkant van het computerchassis Planken Achterkant van de tablet OPMERKING: Zie voor de specifieke locatie van het label op het apparaat de Snelstartgids die bij uw computer of dell.com/support.

Hieronder vindt u onze database met Dell computertoetsenborden. We doen ons best om deze lijst zo up-to-date mogelijk te houden, aangezien Dell nieuwe computertoetsenborden introduceert. Als u echter een product kent dat we momenteel niet hebben, laat het ons dan weten.

Mijn Dell-laptop (XPS 15z) heeft speciale toetsen op de toetsen F1 tot en met F12. Als ik bijvoorbeeld de achtergrondverlichting van het toetsenbord wil uitschakelen, moet ik Fn + F6 typen. Is het mogelijk om het terug te draaien?

Toetsenborden kunnen het typen en werken op een computer, laptop of tablet vergemakkelijken. Met bekabelde en draadloze versies en die met Bluetooth-mogelijkheden, zorgen Dell-toetsenborden ervoor dat er een optie is die voor de meeste gebruikers werkt. Overweeg modellen met ergonomische ontwerpen en polssteunen voor meer comfort of zoek naar accessoires die gebruikers kunnen toevoegen aan bestaande toetsenborden.

Mac opnieuw opstarten met toetsenbord

Deze tutorial laat je zien hoe je elke Apple-computer kunt afsluiten, opnieuw opstarten en in de sluimerstand kunt zetten met alleen toetsencombinaties op het toetsenbord.

Methode 1B: Als de release te snel is, begin dan steeds opnieuw op de bios-toets te drukken zodra je opnieuw opstart: P. Ik heb met het oude Dell gewerkt, waar als je het te snel deed, het hele verdomde systeem zou vastlopen op het POST-scherm en zou stoppen met het accepteren van toetsenbordopdrachten. Het was echt frustrerend toen...

Details: vast in een soort eindeloze herstartlus? U zet uw computer aan en deze vertelt u "Voorbereiden voor automatische reparatie". Misschien staat er zelfs: "U stelt vast hoe u een Dell-laptop opnieuw moet opstarten.

BIOS openen zonder de computer opnieuw op te starten. Deze methode oefenen we via een pc met het Windows 10-besturingssysteem, als u Windows 8 of zelfs Windows 7 gebruikt, lees deze dan eerst om de stappen of tutorial te volgen. Als je het begint te begrijpen, oefen dan, want er kunnen verschillen in uiterlijk zijn.

Hoe een laptoptoetsenbord uit te schakelen | Technisch adviseur

Het toetsenbord zal het werk nu tijdelijk uitschakelen totdat u uw laptop opnieuw moet opstarten, maar wanneer u

Zet uw Dell pc aan door op de aan/uit-knop te drukken. Deze knop ziet eruit als een cirkel met een streep erdoor. Afhankelijk van het aantal programma's dat automatisch moet worden gestart, duurt het even voordat uw computer volledig operationeel is. Standaard herstart. Selecteer het "Start"-pictogram op uw ...

Als u een Windows 10-pc met een toetsenbord gebruikt, kunt u het scherm "Ctrl + Alt + Del" gebruiken om toegang te krijgen tot de ...

Leer hoe u iDRAC herstart op een Dell-server. Door deze eenvoudige stapsgewijze zelfstudie te volgen, kunt u uw iDRAC-interface opnieuw instellen zonder de Dell-server opnieuw te hoeven starten.

Hoe de computer opnieuw op te starten via het toetsenbord

Hoe de computer opnieuw op te starten met toetsenbord in Windows 10 Deze tutorial is van toepassing op computers, laptops, desktops en tablets ...

Op uw Dell pc kan het BIOS alle hardwarefuncties besturen. Het bewaakt systeemsnelheden en temperaturen, schakelt hardwarecomponenten in/uit en stelt de opstartvolgorde van de pc in vanaf elk opstartbaar apparaat. We hebben de gedetailleerde stappen vermeld om toegang te krijgen tot BIOS-instellingen op Dell desktop en laptop.

Mijn computer gaat aan, het beginscherm verschijnt met de naam en versie van de computer, een kleine indicator schuift naar rechts om aan te geven dat hij doet wat hij altijd heeft gedaan. Dan gaat het naar een scherm met wat info erop getypt ("INTEL Matrix Storage Manager ..... etc.") en er is al het gezoem en geluid dat het altijd lijkt te maken bij het opstarten.

Wanneer u de kleuren in de weergave-eigenschappen wijzigt zonder de pc opnieuw op te starten, verschijnt "Illegal operation: RUNDLL32" en wordt het programma beëindigd.

Laptoptoetsenbord uitschakelen in Windows 7, 8 en 10 - WIKIAHOW

Hoe de functie van de toetsen van de laptop te herstellen zoals voorheen? De manier is om de KeyTweak-software opnieuw te openen, vervolgens op Alle standaardinstellingen herstellen te klikken en vervolgens uw laptop opnieuw op te starten. Samenvatting. U moet een extern toetsenbord en een externe muis voorbereiden als u het toetsenbord van de laptop wilt uitschakelen.

Mijn oude computers startten automatisch opnieuw op na 30 seconden, maar deze blijft voor altijd op het scherm staan ​​of totdat je op enter drukt (pijltjestoetsen werken). Nog andere ideeën? Bedankt voor de hulp tot nu toe, ik waardeer het.

Het GuruAid-kanaal kan u helpen om eenvoudige en gemakkelijke stappen te leren om een ​​computer of laptop opnieuw op te starten met behulp van de sneltoets op ...

Start de computer opnieuw op door op de knop "Start" te klikken en vervolgens op "Computer uitschakelen" gevolgd door "Herstart". Wanneer de computer zijn instellingen herstelt en u kunt inloggen, controleer dan of het toetsenbord werkt.

Sneltoetsen - community help wiki

Vouwt uw werkruimtekubus open, zodat u meer dan één van uw werkruimten tegelijk kunt zien. Als u de linker- en rechtercursortoetsen gebruikt terwijl deze actief zijn, kunt u de werkruimte selecteren die u wilt gebruiken.

Details: Hoe kan ik mijn Dell computer herstellen bij opnieuw opstarten. Het herstellen of repareren van uw Dell pc kan nodig zijn wanneer systeemproblemen ertoe hebben geleid dat uw IT-inspanningen permanent zijn gestopt. U kunt uw computer herstellen naar de oorspronkelijke instellingen door een reparatie uit te voeren vanaf de Dell herstel-cd die bij uw computer is geleverd.

Het toetsenbord is een belangrijk invoerapparaat voor uw laptop en als het plotseling niet meer werkt, kunt u problemen ondervinden tijdens het gebruik van uw laptop. Dergelijke hardwareproblemen komen meestal uit het niets. Dell-laptopgebruikers die een upgrade naar Windows 10 hebben uitgevoerd, hebben vaak met dit probleem te maken.

Aangezien de problematische Dell-computer bij elke opstart normaal gesproken opstart vanuit Windows, moet u de opstartvolgordeoptie wijzigen om op te starten vanaf een USB-station in plaats van uw verloren wachtwoord op Dell opnieuw in te stellen. Om dit te doen, zet u de vergrendelde Dell-machine aan, drukt u meerdere keren op F12 (laptop) of Esc (desktop) om toegang te krijgen tot opstarten.

Hoe de computer opnieuw op te starten met het Windows 10-toetsenbord

Hoe de Windows 10-computer afsluiten met alleen toetsenbord (muis werkt niet)? Stap 1: Druk op de Windows-toets r op het toetsenbord ...

Druk op "F2" terwijl u een Dell-computer opnieuw opstart om het scherm "Systeeminstellingen" te openen, dat de basissysteeminvoer en -uitvoer van uw computer weergeeft. De "Systeeminstellingen" zijn handig voor het aanpassen van hardwareapparaten zoals poorten, schijven, toetsenborden en muizen, maar ook voor energiebesparing, opstartvolgorde en ...

Zoals de titel al zegt, zal mijn nieuwe Asus E200HA (die standaard met Windows 10 wordt geleverd) het toetsenbord en de touchpad op Windows 8.1 niet herkennen. Ik vraag me af wat het probleem is en hoe het kan worden opgelost in Windows 8.1, (getest met een externe usb ...

U kunt toetsenbordbediening, de startknop en de aan/uit-knop gebruiken om uw Windows-computer opnieuw op te starten. U moet uw Windows-computer regelmatig opnieuw opstarten om de gezondheid en routineprocessen van uw computersysteem te behouden. Als u niet vaak genoeg opnieuw opstart, is uw computer niet langer

USB-toetsenbord werkt niet op uw Mac? Correctie - macReports

Koppel alle aangesloten apparaten los van je Mac. Dit kan een muis, toetsenbord, printer, enz. Sluit nu uw toetsenbord en muis opnieuw aan op uw computer. Als u uw toetsenbord nu kunt gebruiken, ligt het probleem mogelijk bij een van de andere apparaten. Wat u kunt doen, is proberen ze een voor een weer aan te sluiten totdat u het apparaat vindt dat het probleem veroorzaakt.

Windows-> start-> power-> restart (Windows 10 en zal hetzelfde zijn voor andere versies van Windows) Linux -> GUI Linux heeft een eenvoudigere optie om de pc opnieuw op te starten. Waarschijnlijke herstartknop in de rechterbovenhoek met de aan / uit-knop of vergelijkbaar met Windows alt + f4 om het aan / uit-scherm te krijgen. Voor meer informatie kunt u de opdrachtregel voor het opnieuw opstarten van de Linux-terminal raadplegen.

Houd de Ctrl- en Alt-toetsen op uw toetsenbord ingedrukt en druk vervolgens op de Delete-toets. Als Windows goed werkt, ziet u een dialoogvenster met verschillende opties. Als het dialoogvenster na een paar seconden niet verschijnt, drukt u nogmaals op CtrlAltDelete om opnieuw te starten. Heel eenvoudig, waar is de resetknop op de laptop?

Hoe u het Dell-toetsenbord kunt repareren dat niet werkt: Als u problemen ondervindt met uw toetsenbord (wanneer u het vanuit Windows gebruikt), probeer dan ...

Показано 68 записей

Warning: fopen(data/stats/1660833600): failed to open stream: No space left on device in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/func/file/new.php on line 17

Warning: fopen(data/stats/1660833600): failed to open stream: No space left on device in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/com/stats_by_bs/event/page_loading.php on line 21

Warning: fwrite() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/com/stats_by_bs/event/page_loading.php on line 22

Warning: fclose() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /var/www/www-root/data/www/universeducatif.com/system/com/stats_by_bs/event/page_loading.php on line 23