Alles over computers en technologie

Hoe weet ik welk Asus-moederbord ik heb?

[Moederbord] Hoe controleer ik de modelnaam? | ASUS Zuid-Afrika

Bovenstaande informatie kan geheel of gedeeltelijk van websites of externe bronnen zijn geciteerd. verwijzen wij u naar de informatie op basis van de bron die we hebben genoteerd. Neem rechtstreeks contact op of vraag de bronnen als er nog vragen zijn en houd er rekening mee dat ASUS niet relevant of verantwoordelijk is voor de inhoud / service.

Als u op zoek bent naar aanvullende informatie over het type moederbord of de vormfactor, raadpleeg dan de definitie van de vormfactor. Deze pagina bevat secties over elk van de vormfactoren van het moederbord en informatie over hoe u ze van elkaar kunt onderscheiden.

Zelfs de controle die we op twee ASUS-moederborden hebben uitgevoerd, onthulde dat het modelnummer zich voor elk op enigszins verschillende locaties bevond. Uw moederbordmodel wordt meestal gevonden waar er voldoende ruimte is om de grote tekst af te drukken. Het kan onder je RAM-slots zijn, tussen je CPU en je GPU ...

Hoe controleer ik de specificaties van mijn moederbord? De beste manier om dit te controleren, is door de handleiding te lezen of als u het exacte modelnummer hebt gevonden, zoekt u de details online op. De meeste OEM's hebben hun moederbordgegevens online beschikbaar en kunnen je een duidelijk beeld geven van de moederbordspecificaties.

Hoe u kunt controleren welk moederbord u heeft | computer wereld

Hoewel niet helemaal perfect, kan de systeeminformatiefunctie van Windows 10 u helpen bepalen welk moederbord in de computer zit. Om toegang te krijgen tot het venster Systeeminformatie, hoeft u alleen maar: Open het menu Start / Windows door op het Windows-logo op uw taakbalk te klikken of door op de ...-toets te drukken.

Er zijn vier manieren om het merk en serienummer van uw moederbord te verifiëren. Het kan u helpen bij het uitbreiden van uw computer, omdat u door het merk van uw moederbord te kennen de hardware-uitbreidingsslots kunt controleren, hoeveel geheugen u kunt toevoegen, enz.

Dit is een korte maar uitgebreide gids voor het ontdekken van het geïnstalleerde moederbord. Het moederbord fungeert als een neurale link tussen de processor en andere computerhardware die erop is aangesloten. Het moederbord controleert alle informatie en het I/O-systeem. Het is dus cruciaal om meer te weten over uw moederbord bij het bijwerken van BIOS of het upgraden van het systeem.

In de meeste gevallen stempelen leveranciers zoals Asus, Gigabyte, MSI, Asrock de modelnaam op het moederbord. Als u geen ervaring heeft met de computerkast, raden wij u aan de gebruiks- en servicehandleidingen te lezen die u kunt downloaden van de website van de leverancier (merkcomputer of computerkast).

Hoe weet je welk model Asus-laptop je hebt - Quora

Twee m.2-slots - Ik heb een paar high-end laptops gezien die eigenlijk twee m.2-slots hebben. Helemaal geen slots - Sommige laptops zoals Apple hebben helemaal geen slots voor schijven. Ze kozen ervoor om de connectoren te verwijderen en soldeerden zowel SSD's als geheugen rechtstreeks op de logica / het moederbord, zodat je deze computers niet kon upgraden of repareren.

Welk moederbord heb ik? In dit artikel gaan we bespreken hoe u de informatie over het moederbord kunt vinden op uw

Bovendien kunt u ook het modelnummer zien als de fabrikant dit vermeldt. Het beste is dat u ook aanvullende informatie over uw computer krijgt. Welk moederbord heb ik - Verificatie via gratis software. Als u graag slimme hulpprogramma's op uw computer heeft, is deze methode iets voor u.

Opdrachtprompt is de eerste en meest efficiënte manier om te detecteren welk moederbord je op je pc hebt. Het kan u gemakkelijk helpen het moederbord van de originele computer met Windows 10 te vinden. Gebruik de opdrachtregel van de Windows-beheerinstructies en u zult alle specifieke informatie over uw moederbord kunnen krijgen, of het nu van ASUS of Gigabyte van andere merken is.

Welk moederbord heb ik? Hoe u uw hardware kunt controleren

Er zijn veel software-alternatieven van derden die u kunt gebruiken om erachter te komen welk moederbord u heeft. CPU-Z en Speccy zijn geweldig voor Windows-machines om moederbordinformatie te bepalen. Terwijl op Unix gebaseerde systemen zoals MacOS en Linux CPU-G en Neofetch hebben om dit raadsel op te lossen.

2. Hoe het moederbordmodel in Linux te controleren? Met het Ubuntu Linux-besturingssysteem kunt u systeeminformatie verifiëren met behulp van het HardInfo-pakket. Ga hiervoor naar Software Center en zoek naar HardInfo of navigeer er als volgt naartoe via de opdrachtregel:

Als er geen handleiding is, verwijder dan een van de RAM-sticks van je computer en zoek naar een cijfer of een reeks cijfers en letters die je kunt doorzoeken op Google. Deze zoekopdrachten brengen je vrijwel onmiddellijk naar het exacte type RAM dat je nodig hebt. Als je bepaalde soorten RAM hebt, kan er een QR-code op de sleutel staan.

Het moederbord is het belangrijkste onderdeel van de computer waarop alle andere componenten zijn aangesloten. Als u bent vergeten welk moederbord u op uw computer hebt geïnstalleerd of als u gewoon nieuwsgierig bent hoe u het modelnummer kunt controleren, is het heel eenvoudig om dit in het Windows-besturingssysteem te doen.

Hoe weet ik welk moederbord ik heb?

Hoe weet je welk moederbord je hebt in Linux of Ubuntu. Als het probleem bij uw computer of laptop ligt, moet u proberen Reimage Plus te gebruiken, dat repositories kan scannen en corrupte en ontbrekende bestanden kan vervangen. Het werkt in de meeste gevallen wanneer het probleem te wijten is aan systeembeschadiging.

Als je het hebt gekocht voordat dat specifieke compatibiliteits-BIOS werd uitgebracht, is de kans groot dat het niet werkt, tenzij je het hebt geflitst. Wanneer moederborden de fabriek verlaten, bevatten ze meestal het nieuwste en meest stabiele BIOS. Als het moederbord onlangs is gekocht bij een grote wederverkoper, is de kans groot dat het werd geleverd met een recent BIOS, vooral als het CPU-compatibiliteit toevoegt.

Een van mijn stuurprogramma's ontbreekt, asus zou me de herstelschijf voor de asus x5dij-laptop kunnen sturen, als dat zo is, zal het handig zijn of me vertellen hoe ik dit moet doen.

ja het is zo. Ik heb ook maar 20 pinnen aangesloten (ik kan er echter 24 aansluiten) Ik denk dat het aansluiten van de extra 4 pinnen voor meer kracht en stabiliteit is wanneer je overklokt en / of je veel rotzooi op je bord hebt moeder .. Zou goed moeten zijn met 20 pinnen erin. Er zijn 20 tot 24 pins adapters als je ...

Welk model moederbord heb ik? 4 eenvoudige manieren om erachter te komen.

Identificeer het model van het moederbord met behulp van fysieke observatie. Het is niet zo eenvoudig als bovenstaande 2 methoden eerder. U moet de computerkast openen, meestal staat deze duidelijk op het moederbord gedrukt, maar aangezien er veel andere onderdelen in de computerkast zitten, moet u deze mogelijk eerst verwijderen.

Ik heb PCWizard 2010 en ik kan het daar installeren, maar ik vroeg me af of een Windows-toepassing of -opdracht dat ook doet. Ik heb in directxdiag gekeken, maar kon niets vinden.

Ik heb een VPR Matrix 2250-model sinds nieuw. Ik heb de binnenkant en alle printplaten gestofzuigd en per ongeluk de connectorkabel op het moederbord losgemaakt die van de startdrukknop naar het moederbord gaat en ik weet niet echt naar welke pinnen de kabelconnector gaat.

U moet weten welk model moederbord u gebruikt. In het geval van het upgraden van computers, zult u ook met hetzelfde probleem te maken krijgen. Ta-da .. !! Sit back and relax, want wij hebben oplossingen voor uw probleem. Lees verder en je krijgt een paar methoden om erachter te komen welk moederbord je hebt.

Hoe u weet welk moederbord uw pc is - digitaal jachtnieuws

Wanneer DxDiag wordt uitgevoerd, wordt het volgende venster weergegeven met het merk en model van het moederbord, evenals de BIOS-versie, microprocessor en RAM-informatie. Met deze informatie kan Digital Yacht alle vragen met betrekking tot uw pc beantwoorden en alle nodige assistentie en ondersteuning bieden.

Laten we zeggen dat je Windows opnieuw hebt geïnstalleerd en nu moeten we de stuurprogramma's downloaden voor de chipset, het geluid en andere apparatuur die op het moederbord is gesoldeerd ....

Je kunt ook hier Asus Tools gaan en de ASUS BIOS-update downloaden, installeren en uitvoeren, de server laten uitzoeken welke revisie je hebt en als er een update-flash is, is het allemaal: ja: ja, dat heb ik gedaan. Maar alleen de Duitse server werkte. Ik kan geen Duits lezen, dus ik heb moeite om te weten wat ACHTUNG zegt .. ehe: ninja

Misschien heb ik toch geen nieuwe processor. De enige die Tiger Direct heeft, is dat de snelheid die ik wil niet hetzelfde type socket heeft. Er staat "socket LGA 1155" en op de ASUS-website van mijn moederbord staat "socket 775", ik denk dat dat komt omdat mijn computer een paar jaar oud is?

windows - Hoe vind ik informatie over de hardware-chipset? - Super gebruiker

Hardware informatie: moederbord, processor, sensoren, BIOS, chipset, PCI/AGP, USB en ISA/PnP randapparatuur, geheugen, videokaart, monitor, diskdrives, CD/DVD randapparatuur, SCSI randapparatuur, SMART, poorten, printers. Netwerkinformatie: netwerkadapters, netwerkshares, momenteel actieve netwerkverbindingen, open poorten.

Zoek uit welke GPU je hebt in Windows. Open het menu Start op uw pc, typ "Apparaatbeheer" en druk op Enter. U zou bovenaan een optie moeten zien voor beeldschermadapters. Klik op de vervolgkeuzepijl en uw GPU-naam zou daar moeten staan. In de onderstaande schermafbeelding kunt u bijvoorbeeld:

ASUS-webpagina: “ASUS Node is een gepatenteerde tweerichtingsinterface waarmee ASUS-moederborden kunnen communiceren met andere systeemcomponenten, wat een groot aantal nieuwe opties opent voor systeembouwers. PCPP-discussiethread met een reactie van een Asus-manager.

In deze video laat ik zien hoe u het moederbordmodel in Windows 10 kunt vinden of hoe u uw moederbordmodel kunt controleren ...

Hoe weet ik wat voor soort moederbord ik heb - dell community

Ok hier is mijn situatie. Ik heb veel dingen gevonden in een zaak waar ik naar zou willen overschakelen, maar dit is alleen voor een ATX-systeembord. Ik moet weten of het zou werken. Hier is de webweergave voor de zaak :::: www.compgeeks.com/details.asp?invtid=GN200. Laat me weten wat je denkt. 0 Bravo.

Ok dus ik heb een Asus G50VT-X5 en wilde mijn processor upgraden. Maar ik heb echt geen idee wat ik aan het doen ben. Ik ben 17 jaar oud en heb deze computer pas een jaar. Hoe dan ook, ik heb mijn hele leven niet kunnen achterhalen wat mijn moederbord is, en ik ben er vrij zeker van dat het type moederbord afhangt van welke processor ik kan krijgen.

Is er een manier om erachter te komen op basis van het serie- / MTM-nummer? Ik heb een T520 met een i7-2620M (2,7 GHz), 8 GB RAM, 160 GB SSD en een 15,6 inch LCD-scherm.

Hoogstwaarschijnlijk heeft uw moederbord een USB-systeem dat geavanceerder is dan waar Windows 98 stuurprogramma's voor heeft. U zult moeten uitzoeken welke chipset uw moederbord bevat (niet de processor, maar de chipset) en de juiste stuurprogramma's ervoor downloaden.

Hoe u kunt zien hoeveel RAM uw moederbord ondersteunt

Certaines cartes mères peuvent ne pas prendre en charge plus de RAM que ce qui est déjà installé, tandis que d'autres peuvent limiter la mémoire maximale ou les types que vous pouvez installer, ce que vous devez savoir avant de partir et d'en acheter te veel. U kunt Speccy of een ander systeeminformatieprogramma gebruiken om het moederbordmodel te bekijken.

Als u bijvoorbeeld een ASUS P5K-moederbord heeft, kunt u de lijst met processorondersteuning vinden door te zoeken ...

OK, ik herlees de draad, het spijt me dat ik hier zo dicht klink, maar ik kan er nog steeds niet achter komen waarom je een HDMI-kabel hebt die van je geluidssysteem naar je tv gaat voor blu-ray ... Ik begrijp niet hoe het zou zelfs werken, waar is de blu-ray-ingang naar het audiosysteem? Ik probeer alleen uw situatie te begrijpen, zodat ik u een tijdelijke oplossing kan bieden.

NM vond het. Ik ging naar hun site om een ​​vraag te stellen en waar het om de moederbordversie vroeg, was er een foto van waar het te vinden was aan boord lol.

Eigenaren van Asus-moederborden, hoe Asus ... | TechPowerUp-forums

Ik probeer mijn Kindle sneller op te laden, ik heb een tijdje geleden de Asus AI-opladerstuurprogramma's gedownload, Asus Z68 Deluxe niet-gen3-versie, er zijn 2 blauwe USB 3.0-poorten en 2 USB 2.0-poorten rood van kleur, en de rest is USB 2.0 zwart. Ik heb de handleiding gelezen en kan er niet achter komen welke poort het snelst kan worden geladen ... zijn het de rode?

Dit zijn volgens mij de juiste instellingen om het op te lichten. Ik noem slechts enkele van deze items omdat ze elders zijn uitgebracht in ASUS X99 Motherboard Series - Official Support Thread (alleen Noord-Amerikaanse gebruikers) LINK en ik denk dat sommige zijn uitgeschakeld terwijl andere ze hebben geactiveerd.

# Moederborden. WAARSCHUWING. Momenteel is het enige moederbord dat helemaal niet wordt ondersteund AMD's B550-bord, het vereist een KVM om te werken.

Ik heb een Gigabyte Aorus Master Z390-moederbord met 3 SSD-slots, allemaal bezet. Soms verschijnt een van de SSD's niet na opnieuw opstarten. Ik gebruik Ubuntu 20.04 LTS.

46 ROG-moederbordideeën | moederborden, asus, grafische kaart

Mini-ITX-moederborden zijn de perfecte belichaming van het feit dat er nu weinig waardevolle compromissen zijn om het platform van uw dromen te creëren. Wil je een groot werkstation of wil je een micromachine die gameprestaties kan leveren waar Project Scorpio van zou blozen?

Bovendien is het kennen van het versienummer van het moederbord ook handig bij het vinden van BIOS-firmware-updates op sites die door de fabrikant worden ondersteund. Op dit moment komt misschien de vraag bij je op welk moederbord ik heb. Het serienummer stelt fabrikanten in staat om te herkennen en te verkrijgen:

Beter nog - type: wmic baseboard get product, fabrikant, versie, serienummer Meestal staat het serienummer op de onderste sticker van uw laptop. misschien heb je een vergrootglas nodig. Maar zo niet, dan zou de CMD-methode 100% moeten werken. Ik deed dit vrij vaak wanneer de moederborden niet duidelijk waren gemarkeerd.

Moederborden. U gebruikt een verouderde browser. Het kan zijn dat deze of andere websites niet correct worden weergegeven. U moet upgraden of een andere browser gebruiken. hoe weet ik welk moederbord ik heb?

Hoe weet je welk moederbord je hebt? | PC-beoordeling

Ik ben geïnteresseerd in het exacte moederbord dat ik op dit moment heb. Ik ken enkele details, maar ik denk niet dat het me helpt om de specifieke te vinden. L ...

Ik lees net het FS2002-forumonderwerp over het upgraden van moederbordstuurprogramma's om de prestaties te verbeteren. Maar ik weet niet of het voor mij zal werken omdat ik het type van mijn moederbord niet ken. Misschien een domme vraag, maar hoe weet ik wat het is?

Hoe weet ik welk moederbord ik heb? 1. Directe inspectiemethode. Hoe het model van het moederbord fysiek te controleren? Uw moederbord en alle andere componenten worden vooraf fysiek naar het moederbord geschreven.

Moederbordchipsets uitgelegd. Chipsets bieden de besturingslogica die nodig is om componenten van een systeem samen te laten werken, van processors tot opslag, en zijn verantwoordelijk voor het type en aantal connectoren dat beschikbaar is op een pc, van binnen en van buiten. Moederborden worden geïdentificeerd aan de hand van de chipsets waarop ze zijn gebaseerd, en deze namen veranderen bij nieuwe grote revisies van de processor

Snelle methoden om te controleren welk moederbord ik heb - 25PC

Methode 3: Zoek uit welk moederbord je hebt met behulp van Windows-systeeminformatie. Windows-systeeminformatie kan u de informatie over uw moederbord geven. De systeeminformatiemethode werkt echter niet voor alle computers. Het lijkt alleen compatibel met MSI- en Gigabyte-moederborden, maar identificeert geen moederborddetails van Dell, Asus en Razer.

Hoe?'Of' Wat. Bijzonderheden: vonnis. De ASUS ROG Crosshair VIII Hero (Wi-Fi) beschouwt zichzelf als een van de beste moederborden op basis van de X570-chipset. Als je een AMD Ryzen-processor van de derde generatie hebt, is dit moederbord de perfecte keuze, met geweldige prestaties, een prachtig ontwerp en eersteklas bouwkwaliteit.

Is Asus geworden? Een Asus-gebruiker van jongs af aan, ik ben nu 40 jaar oud en ik begrijp niet hoe het zelfs maar mogelijk kan zijn om zo te handelen. Mijn hele computer defect, waarbij ik problemen heb om mijn foto terug te krijgen op mijn scherm voor deze toepassing waardoor mijn GPU verdwijnt

Zelfs de controle die we op twee ASUS-moederborden hebben uitgevoerd, onthulde dat het modelnummer zich voor elk op enigszins verschillende locaties bevond. Uw moederbordmodel bevindt zich meestal op een plaats waar voldoende ruimte is om de grote tekst af te drukken. Dit kan onder je RAM slots zitten, tussen je CPU en GPU (zoals het geval is bij de Asus Prime B350-Plus...

Snel een ASUS-garantieclaim indienen [Pro-tips]

ASUS is een computerhardwarebedrijf uit Taiwan. De producten die u bij het bedrijf koopt, worden geleverd met garanties die hen moeten beschermen als er iets misgaat. DoNotPay is de beste manier om allerlei soorten onderpand te claimen. We kunnen u helpen bij het indienen van claims voor huisgaranties, autogaranties en garanties van gekochte artikelen (zoals ASUS bijvoorbeeld).

Moederborden zijn er in verschillende maten, specificaties en functies, waardoor sommige mensen erg in de war zijn over het kiezen van het beste moederbord voor hun pc. Dus in dit artikel vertel ik je de basisprincipes die je in gedachten moet houden bij het kiezen van een goed moederbord voor je computer of pc.

U kunt het type moederbordsocket vinden door op internet te zoeken naar de specificaties van uw laptopmodel. Over het algemeen zijn er veel websites waar u de gedetailleerde specificaties van uw laptop kunt bekijken, zoals de officiële laptopwebsite (Lenovo, ASUS), de online marktplaats (Amazon, eBay) en enkele computerwebsites (CNET, ZDNet). Op de officiële Dell-website ontdekte ik bijvoorbeeld dat het type processorsocket van mijn laptop (DELL G7 17) FCBGA1440 is.

Voor specifieke en actuele aanbevelingen over de beste moederborden voor gaming-pc's op dit moment, bekijk onze voortdurend bijgewerkte aanbevolen versies voor gaming-pc's en bekijk de kaarten in elke versie voor een solide voorbeeld van goede moederborden. ...

Toegang krijgen tot BIOS-instellingen op een ASUS-moederbord

Tijdens het spelen van Anno 1404 Venice multiplayer op lokaal LAN, had ik een aantal crashes op een van de pc's. Het spel geeft plotseling een bericht weer met de tekst "Je geheugen is op" en loopt dan na een tijdje vast. Ik heb verschillende tips op internet gevonden om dit probleem op te lossen. Maar voor mij werkte dit: 1) Download deze tool genaamd 4GB Patch en voer het uit op deze vier .exe-bestanden: Anno 1404 Gold Edition ...

Nadat hij natuurkunde had gestudeerd, begon Kevin Lee in 1989 professioneel te schrijven toen hij als softwareontwikkelaar ook technische papers maakte voor het Johnson Space Center. Tegenwoordig produceert deze stedelijke cowboy uit Texas nog steeds hoogwaardige software en niet-technische artikelen over een groot aantal uiteenlopende onderwerpen ...

Hey jongens, even om jullie te laten weten ... ik ben een idioot als het op computers aankomt, dus wees alsjeblieft toegeeflijk met mij. Ik moet mijn stuurprogramma's bijwerken omdat ik geen geluid heb en Half-Life 2 wil spelen. Dus ik moet weten welk moederbord ik heb en hoe ik de pc niet heb gebouwd, ik weet het niet. En het opnieuw opstarten van de computer en verifiëren werkt om de een of andere reden niet voor mij en ik weet niet waarom.

Mijn zorg is met deze Windows Update KB3133977 met Asus-moederborden. Ik doe mijn updates handmatig en heb deze update uitgeschakeld, dus ik denk dat ik voorlopig veilig ben. Maar ik zou toch graag willen weten of ik zelfs een Asus-moederbord heb.

Hoe te vinden welk moederbord ik heb - Eenvoudige stappen | Beste alledaagse dingen

Gebruik de systeeminformatie van Windows om te controleren welk moederbord je hebt. Met de opdrachtprompt kun je niet alle moederbordinformatie krijgen bij sommige moederbordfabrikanten zoals Dell, ASUS, maar het werkt met Gigabyte en MSI.

Hoe vind ik een brief die ik heb verzonden: Ik heb al 3 brieven naar verschillende mensen gestuurd. Nu moet ik die brieven kunnen vinden, zodat ik er in een vervolgbrief naar kan verwijzen. Ik heb door alle 3 schijven en mappen op mijn computer gebladerd, maar kon de originele letters niet vinden ...

Hallo ik probeer een kortsluiting op mijn moederbord te vinden ik weet niet welk onderdeel de kortsluiting veroorzaakt ik gebruik een multimeter maar het geeft nog steeds nul aan omdat er een kortsluiting is over het algemeen als ik een multimeter aansluit op postivie en negatief aan het einde , het geeft ons nog steeds een weerstand van nul ohm omdat er een kortsluiting is, maar waar ik het niet kan achterhalen. Alle hulp wordt op prijs gesteld bij de te kopen apparatuur, bedankt Tom.

Mensen op dit forum zijn duidelijk bevooroordeeld tegen Asus - ik weet niet wat ze moeten zeggen .... Ik heb alleen Asrock en Asus gebruikt (tot nu toe ongeveer 6-7 kaarten en ze werken allemaal prima) maar ik moet toegeven dat ik ze voor meer dan 2-3 jaar.

hoe vind ik het moederbord dat ik heb? | AnandTech-forums ...

Probeer met CPU-Z of met SiSoft Sandra. Je hebt een Intel 915-chipset, het enige wat je hoeft te weten is 915GM, 915GMS, 915PM max (533FSB).

Ik hoop dat dit je helpt je moederbord / laptop te repareren, want het heeft me geholpen de mijne te repareren, want ik heb hetzelfde. Asus M11AD Onderhoudsgids (pdf & fz). Good luck. Bewerken: het is gratis. Ik moest gewoon een korte enquête invullen om de gids te krijgen, toen verscheen de PDF + de fz-bestanden (boardview-bestanden met alle componenten op de moederbord-pcb), terwijl alle andere bronnen die ik online vond, om $ vroegen $ hier, je kunt de gids gewoon direct na de enquête downloaden en dat ben je.

20. Hoeveel pinnen heeft een voedingsconnector op het moederbord? 21. Wat is de functie van het ISA-slot?

Показана 71 запись